Καινοτομία

Άλλος ένας Έλληνας εφευρέτης κάνει την εμφάνισή του με μία καινοτομία χωρίς ο ίδιος να κατέχει επιστημονικές γνώσεις παρά δουλεύοντας σκληρά με αρετή και λογική σκέψη. Οι προτάσεις ανάληψης της καινοτομίας του από εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού έρχονται η μία μετά την άλλη. Η τελευταία του πατέντα έχει να επιδείξει σε Ελλάδα και διεθνές επίπεδο την τελειότητα και την ασφάλεια των κοινών πριζών που χρησιμοποιούμε καθημερινά.
Κατέχοντας ο ίδιος δύο διεθνείς διακρίσεις (χρυσό και αργυρό βραβείο), αισθανθήκαμε ως εταιρεία την ηθική υποχρέωση να κοινοποιήσουμε μια συνέντευξη του πελάτη μας που κάνει υπερήφανους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Άλλα σχετικά με καινοτομίες άρθρα:

https://www.iqsdirectory.com/resources/everything-you-need-to-know-about-additive-manufacturing/

Additive Manufacturing

Η εταιρεία μας έχει αναλάβει την προώθηση και διεκπεραίωση της υλοποιημένης ιδέας του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο αφού διαβάσετε τη συνέντευξη.
Η συμμετοχή σας είναι καταλυτικής σημασίας.

 

Offertime: Είστε εφευρέτης επαγγελματίας ή κάνετε από χόμπι εφευρέσεις;

Γ.Π.: Εξαρτάται. Οι μεγαλύτερες εφευρέσεις έχουν πραγματοποιηθεί από μη επαγγελματίες. Οι δικές μου εφευρέσεις έχουν να κάνουν περισσότερο με πατέντες καινοτόμες που συνήθως προσαρμόζονται ως προσθήκες σε ήδη υπάρχοντα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αυτό που μ' ενδιαφέρει προτίστως είναι  οι πατέντες μου να είναι απλές, λιτές λύσεις της καθημερινότητας και να διευκολύνουν το κοινό.

Offertime:  Τι σας ώθησε να σχεδιάσετε αυτή τη πρίζα;

Γ.Π.:  Η ανάγκη για ασφάλεια στους κοινούς πριζοδιακόπτες. Όταν άκουσα για ένα περιστατικό σε εργασιακό περιβάλλον ενός υπαλλήλου που κατά λάθος αφαίρεσε το φις μιας συσκευής ζωτικής σημασίας από τον ρευματοδότη, σκέφτηκα πως πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να αποτραπεί στο μέλλον κάτι παρόμοιο. Αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη. Όπως αποδείχτηκε η πατέντα έβρισκε απήχηση σε πολλές εκφάνσεις.

Offertime: Δηλαδή τι παραπάνω προσφέρει αυτή η πρίζα πέρα από την ασφάλεια αδιάλειπτης τροφοδοσίας ρεύματος;

Γ.Π.:  Αυτή η πρίζα προσφέρει αδιάλειπτη ρευματοδοσία ηλεκτρικών συσκευών γιατί ασφαλίζει τον ρευματολήπτη (φις) τους και αποτρέπει την εξαγωγή του. Είναι χρήσιμη:
1. Για οικιακή χρήση ιδιαίτερα όπου υπάρχουν παιδιά
2. Βιομηχανική και εργασιακή εξασφαλίζοντας τα μηχανήματα να λειτουργούν με ασφάλεια
3. Νοσοκομειακή όπου υπάρχουν ιατρικά μηχανήματα που υποστηρίζουν ανθρώπινες ζωές
4. Τράπεζες, ΑΤΜ, σε μικρούς και μεγάλους οργανισμούς που χρησιμοποιούν servers Η/Υ και πρέπει να λειτουργούν αδιάλειπτα για την εξυπηρέτηση του κοινού τους.

Offertime:  Έχετε δημιουργήσει κι άλλες καινοτομίες σε άλλα προϊόντα;

Γ.Π.: Ναι, πάλι με τον ίδιο τρόπο νιώθοντας την ανάγκη να βρεθούν λύσεις σε τεχνικά θέματα.

Offertime:  Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν καινοτόμες ιδέες απλών καθημερινών ανθρώπων;

Γ.Π.: Σαφέστατα, εμείς οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα καινοτόμοι και αυτό αποτελεί παγκόσμια παραδοχή. Πολλές ιδέες ιδιαίτερα καινοτόμες απλών Ελλήνων, είναι διαδεδομένες παγκοσμίως.

Offertime: Τι απήχηση είχαν οι καινοτομίες σας στην Ελλάδα; Υιοθετήθηκαν από κάποιον οργανισμό – επιχείρηση;

Γ.Π.: Ελληνικές επιχειρήσεις με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα τις ενέκριναν μέσω του τμήματος (R&D) έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτουν και πρότειναν συνεργασίες στον τομέα παραγωγής και διάθεσής αυτών.

Offertime: Έχετε απευθυνθεί στο εξωτερικό να υιοθετήσουν και να παράξουν τη καινοτομία σας; Τι απήχηση είχε στο εξωτερικό η ιδέα σας;

Γ.Π.: Έχει θετική απήχηση δεδομένου ότι πρόκειται για μεγάλες αγορές στόχου (target markets) υπέρ-πολλαπλάσιες του Ελλαδικού χώρου. Επίσης η καινοτομία αυτή έχει χαμηλό παραγωγικό κόστος σε σχέση με το λειτουργικό της όφελος. Σ' αυτό το σημείο θέλω να σας ευχαριστήσω για την αμέριστη υποστήριξη και τη συμβουλευτική σας συνδρομή σε ό,τι αφορά τις επαφές και τη δικτύωση διακλαδικών διασυνδέσεων που καταφέρατε σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να γίνει γνωστό το προϊόν και να βρει τεράστια απήχηση από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας θέτοντας τον παγκόσμιο ανταγωνισμό σε επαγρύπνηση για το ποιος θα υιοθετήσει και θα παράξει την πατέντα μου.

Offertime: Γ.Π. και 'μεις θέλουμε να σ' ευχαριστήσουμε για την όμορφη εμπειρία μας να συνεργαστούμε μ' ένα πρόσωπο σαν το δικό σας αναθέτοντάς μας την πρόκληση προώθησης μιας Ελληνικής καινοτομίας στο εξωτερικό διατηρώντας την Ελληνική φήμη στις πρώτες θέσεις εφευρέσεων παγκοσμίως.

 

8 thoughts on “Καινοτομία

  1. Εξαιρετικό άρθρο για μια απλή καινοτομία και χρήσιμη για την ασφάλεια απ’ ότι φαίνεται. Θα ‘θελα να μάθω για την πορεία εξέλιξης της πατέντας. Αν παραχθεί πιστεύω ότι θ’ αλλάξουν πολλά δεδομένα στον τομέα των πριζών.
    Εύχομαι καλή επιτυχία!!!

    1. Η πριζα που αναφερει το αρθρο περιγραφεται στις ερωτησεις της συνεντευξης. Θα την εβαζα οταν παραχθει, φαινεται και στις φωτογραφιες και τα σχεδια τι ειναι και πως λειτουργεί, αρκει να γνωριζει καποιος οτι χρειαζεται καποια εξτρα ασφαλεια εκει που θα τοποθετηθει.

Αφήστε μια απάντηση